Meni


SRB / ENG

Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

StanovništvoŠTEK – Kreditni proizvod koji Vam pomaže da štedite

ŠTEdnja na Kredit = ŠTEK

2017. godine smo osmislili kreditno–štedni proizvod ŠTEK za sve Vas koji ne uspevate ali želite da štedite i uštedite.  ŠTEK je dostupan svim punoletnim građanima u našim filijalama u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i Kragujevcu, i to bez obzira na izvor i visinu primanja i bez provere kreditne sposobnosti.

ŠTEK je beskamatni kredit u iznosu od 24.000, 36.000 ili 48.000 dinara, sa rokom otplate od 12 meseci, koji se isplaćuje bez troškova obrade kredita i nakon samo jednog dolaska u banku (zakažite svoj termin OVDE).

Nakon što Vam odobrimo ŠTEK, iznos koji ste odabrali se automatski oročava na period od 12 meseci. Sve što posle toga treba da radite jeste da uredno otplatite svih 12 mesečnih rata ŠTEK-a (jedna rata iznosi tačno 1/12 kredita), a to možete da uradite u našoj filijali, preko Vašeg e-bank ili m-bank naloga, ili u nekoj drugoj banci ili uplatnom mestu po Vašem izboru.

Kada ovo uradite, nakon 12 meseci možete da podignete svoj ŠTEK u iznosu kredita koji smo Vam odobrili s dodatkom kamate od 12,5%, kojom vas Opportunity banka nagrađuje za disciplinu i upornost, kao i za volju da štednja postane vaša dobra navika.

I ne, nema sitnih slova, nominalna kamatna stopa jednaka je efektivnoj i ne postoje skriveni troškovi. Ukoliko iz bilo kojih razloga i u bilo kom trenutku shvatite da niste više u mogućnosti da otplaćujete kredit, možete prevremeno razoročiti štednju i podići iznos jednak dotad otplaćenom kreditu, ali u tom slučaju bez kamate, to jest „nagrade”, tako da apsolutno ništa ne gubite i ponovo ste na pozitivnoj nuli. Više informacija o ŠTEKU možete pronaći i OVDE.

Preuzmite ŠTEK brošuru »

POGLEDAJTE I KRATAK VIDEO O ŠTEKU:

Karakteristike proizvoda

  • Dinarski gotovinski kredit po osnovu pologa dinarskog oročenog depozita
  • Iznos kredita 24.000, 36.000 ili 48.000 RSD
  • Rok otplate 12 meseci
  • Naknada banke 0 RSD
  • Troškovi obrade kredita 0 RSD
  • Nominalna kamatna stopa na depozit na godišnjem nivou, fiksna –12,5% (Nominalna kamatna stopa na kredit je negativna)
  • Efektivna kamatna stopa na depozit –12,5% godišnje (Efektivna kamatna stopa na kredit je negativna)
  • Obezbeđenje kredita je namenski dinarski depozit u visini od 100% od iznosa kredita, uz obavezu polaganja oročenog depozita sve do likvidacije kredita. Depozit se može osloboditi odmah nakon likvidacije kredita, a kamata se ostvaruje samo u slučaju potpune i uredne otplate kredita
  • Klijent jednom može koristiti ŠTEK kredit

„ŠTEK“ je zasad dostupan samo u filijalama Opportunity banke u Novom Sadu, Novom Beogradu, Kragujevcu i Nišu, a da biste postali korisnik ovog proizvoda neophodno je da zakažete jedan od slobodnih termina u filijali koja Vam je najbliža, isključivo putem online aplikacije za zakazivanje koja je dostupna OVDE »

Reprezentativni primer

Vrsta kredita Namenski kredit za štednju u dinarima
Valuta u kojoj se ugovara kredit RSD
Kriterijumi za indeksiranje nema kriterijuma za indeksiranje
Iznos kredita 24.000 RSD
Obavezan depozit 100% od iznosa kredita, finansiran iz kredita 24.000 RSD
Rok otplate 12 meseci
Mesečna rata 2.000 RSD
Visina i promenljivost godišnje nominalne kamatne stope na kredit 0% fiksna
Visina i promenljivost godišnje nominalne kamatne stope na depozit 12.50% fiksna
Efektivna kamatna stopa na kredit 0%
Efektivna kamatna stopa na depozit 12,5%
Ukupan iznos za otplatu kredita 24.000 RSD
Naknada za obradu kredita 0% fiksno od iznosa kredita 0 RSD
Ukupna štednja nakon 12 meseci uvećana za iznos kamate 27.016,43 RSD
Troškovi koji padaju na teret korisnika i ulaze u obračun efektivne kamatne stope (EKS), poznati u momentu oglašavanja 0 RSD

EKS izračunata na dan 25.08.2017. – iskazana je kao 0% zbog tehničke nemogućnosti iskazivanja negativne EKS, koja je rezultat toga što Banka snosi veći trošak od klijenta.