Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiPRODAJA DRONOVA KAO DOBRA POSLOVNA IDEJA: Važnost pravovremene i dostupne finansijske podrške za uspeh u malom biznisu

25/08/2016


Čak i kada imate odličnu biznis ideju, kao što su imali Miroslav Mitić i Jadran Dopuđ, partneri u firmi Aerial Video Solutions d.o.o. iz Niša koja se bavi prodajom opreme za snimanje iz vazduha tj. dronova, bez adekvatne i pravovremene finansijske podrške uspeh često nije moguć.  Ova mala i mlada firma koja posluje tek nešto više od godinu dana je u presudnom momentu došla do potrebnih obrtnih sredstava na jedan sasvim neobičan način – uz pomoć jedinstvene web aplikacije Opportunity banke pod nazivom “Mali biznis kredit na KLIK, nakon što su već bili izgubili nadu da mogu da dobiju kredit. Ako razmišljate o sopstvenom biznisu, neka vam ova priča o uspehu bude inspiracija za prve korake u svetu preduzetništva.

Zajednička interesovanja, energija i strast prema bespilotnim letelicama i snimanjem iz vazduha, spojili su Miroslava i Jadrana, dvojicu ljudi sa potpuno različitim zanimanjima, i tako je osnovana firma Aerial Video Solutions d.o.o. koja se bavi pretežno trgovinom modela na daljinsko upravljanje i opremom za snimanje iz vazduha, ali i pružanjem usluga implementacije dronova u industriji, građevinarstvu i poljoprivredi. U pitanju je kreativan i zanimljiv posao, ali svaki početak je težak – obeležen nesigurnim okruženjem i tržištem, dugotrajnim vremenom za razvoj i strpljenjem… “Bilo je potrebno mnogo truda i rada bez  zarade i finansiranje firme iz drugih izvora, da bi se firma stavila na noge. Bilo je potrebno gotovo godinu dana da dođemo do toga da firma sama plaća svoje komunalne troškove, struju telefon, plate i doprinose, a zatim sledi period kada je firma polako počela da posluje pozitivno i ostvaruje skroman profit koji se ulaže pre svega u marketing, razvoj poslovanja i lager” priča nam Miroslav i savetuje sve one koji bi da počnu sa poslovanjem:

Nijedan početak nije lak. Ali ukoliko imate viziju svoje firme i svog budućeg posla, želite da uspete i da se izborite za svoje pozicije, verujete u svoje snove i želite da ih ostvarite, onda ćete neizostavno uspeti.

DSC03797  Klijenti AVS web aplikacija

O zanimljivosti posla, nadahnuto, priča nam Jadran -“Letelice nisu upotrebljive samo za snimanje video materijala, već postoji širok spektar primena. Korisnici naših proizvoda i usluga su svi oni koji imaju potrebu za korišćenjem dronova i njihovih mogućnosti – od produkcijskih kuća i televizija, preko fotografa, ali tu je i građevinska industrija, rudarstvo, drvna industrija, osiguravajuće kuće, civilna zaštita… jednom rečju svi koji imaju potrebu za kvalitetnim snimcima odozgo. Modeli na daljinsko upravljanje se takođe koriste za hobi u avio modelarstvu, brod i auto modelarstvu. U svakom slučaju, kao što vidite, mogu i da vam pomognu da svoj hobi pretvorite u ozbiljan i zanimljiv posao.”

U jednom momentu, kada je bilo potrebno odgovoriti na zahteve tržišta i “obrnuti” zalihe, firma je ostala bez sredstava, a Miroslav i Jadran ubeđeni da zbog kratkog perioda postojanja nisu kandidati za dobijanje bankarskog kredita.  Igrom slučaja, naišli su na web aplikaciju Opportunity banke pod nazivom “Mali biznis kredit na KLIK” koja je namenjena upravo malim biznisima koji žele da dobiju informaciju o tome da li mogu da dobiju kredit u ovoj banci.  “Bila su nam potrebna nevelika, ali značajna sredstva, negde oko 2.000 evra i to u kratkom roku. Web aplikacija je izuzetno laka za korišćenje, i nakon popunjavanja online formulara koje traje nekoliko minuta, dobili smo potvrdan odgovor da možemo da dobijemo kredit u traženom iznosu, i sve to bez odlaska u banku. Imali smo nekoliko kratkih sastanaka sa zaposlenima Opportunity banke i nakon zvaničnog odobrenja kredita, novac nam je bio uplaćen na račun u roku od nekoliko dana. Na osnovu iskustva mogu slobodno svima da poručim da se ne plaše da investiraju u razvoj svog posla i firme. Ukoliko imate potrebu za razvojem, a novac je jedina stavka koja vas u tome sprečava, ovo je idealna prilika da krenete dalje.” završavaju svoju priču Miroslav i Jadran.

Nemojte da se plašite da investirate u razvoj svog posla i firme. Ukoliko imate potrebu za razvojem a novac je jedina stavka koja vas u tome sprečava, kredit  je često jedini način da krenete dalje. A ako niste sigurni da li je Vaš biznis kandidat za dobijanje kredita, web aplikacija Opportunity banke “Mali biznis kredit na KLIK” idealno je rešenje, jer bez odlaska u banku i nakon samo nekoliko minuta, možete dobiti ovu informaciju.

Ukoliko poznajete nekog kome ova aplikacija može biti od pomoći, prosledite mu informaciju ili pristupite aplikaciji OVDE