Meni


SRB / ENG

Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiOpportunity banka treći put dobila SMART sertifikat i potvrdila usklađenosti sa standardima zaštite klijenata koji se primenjuju u institucijama koje se bave finansijskom inkluzijom

21/12/2018


Opportunity banka još je jednom postala SMART-sertifikovana i to od strane SMART Campaign organizacije, kojoj je misija da stvori globalno okruženje u kojem se finansijske usluge pružaju na bezbedan i odgovoran način. Kada se sertifikuju u skladu sa ovim standardima, pružaoci finansijskih usluga pokazuju da su posvećeni zaštiti svojih klijenata.

SMART sertifkacija inspiriše promene, a institucije koje u svetu finansijske inkluzije pružaju usluge klijentima kojima je pristup tim uslugama inače otežan, moraju da pokažu visok stepen usklađenosti sa ovim principima da bi zaslužile ovaj sertifikat. Dodatno, ovaj sertifikat takođe dokazano unapređuje poslovanje i utiče na zadovoljstvo zaposlenih u institucijama koje su sertifikovane, a koje možete da pogledate OVDE.

Takođe, činjenica da je neka institucija SMART-sertifikovana pomaže investitorima, donatorima i regulatorima da izdvoje institucije koje na prvo mesto stavljaju baš klijenta. Usmeravajući investicije ka sertifikovanim institucijama, one šalju snažnu poruku da zaštitu klijenata smatraju prioritetom. Investicioni fondovi IDB, Deutsche Bank, FMO, kao i Oikocredit gledaju na SMART sertifikat kao na važan faktor kada biraju institucije u koje će investirati.

Sertifikacija najviše donosi klijentima finansijskih institucija jer oni imaju pravo na fer i pošten poslovni odnos i mogu da budu sigurni da će SMART-sertifikovana institucija učiniti sve što je u njenoj moći  da ih zaštiti.

Smart sertifikacija je nezavisan i objektivan pečat poverenja koji potvrđuje da institucija koja ga nosi čini sve kako bi svoje klijente zaštitila u skladu sa međunarodnim standardima.