Meni


SRB / ENG

Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

O namaMreža Opportunity International

Opportunity mreža sastoji se od 48 organizacija, od kojih su 39 mikrofinansijske institucije koje se nalaze u Africi, Istočnoj Evropi, Centralnoj i Istočnoj Aziji i Latinskoj Americi. Ove organizacije obezbeđuju kredite i druge finansijske proizvode svojim klijentima, a sredstva koja se kroz kredite usmeravaju prema ovim klijentima sakupljaju partnerske organizacije Opportunity mreže koje se nalaze u Australiji, Kanadi, Nemačkoj, Velikoj Britaniji i SAD.

Na kraju 2018.godine:

  • OI mreža je imala ukupno 6,2 miliona kreditnih i 6,5 miliona štednih klijenata
  • 97% klijenata su žene
  • 81% klijenata žive u ruralnim sredinama

Korporativni i institucionalni partneri Opportunity mreže koji uključuju industrijske lidere, dobrotvorne fondacije i institucije od javnog značaja podržavaju nastojanja mreže da kroz inovacije, tehnologiju i edukacije inicira pozitivne promene u najnerazvijenijim krajevima sveta gde su finansijske usluge teško dostupne.

Neki od korporativnih partnera mreže su: Caterpillar Foundation, Citi Foundation, Credit Suisse, European Fund for Southeast Europe (EFSE), Google, Inc, John Deere Foundation, The MasterCard Foundation, ResponsAbility, Symbiotics, US Agency for International Development (USAID), Triple Jump, Visa, itd.

Za više informacija posetite www.opportunity.org