Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

EdukacijeEdukativni priručnici

ŠKOLICA ZA ŠTEDNJU – 7 koraka do cilja

Jedno nezavisno istraživanje koje je u Srbiji sprovedeno krajem 2016.godine otkrilo je da bi samo 28% građana Srbije bilo u mogućnosti da pokrije nepredviđen neophodan trošak od 200 evra, 37% građana moralo bi nešto da proda ili da pozajmi novac, dok 26% građana tvrdi da ni na koji način ne bi moglo da obezbedi tu sumu. To znači da više od dve trećine stanovništva naše zemlje ne štedi.

Ovo nam govori da je štedeti danas veoma teško. Ali, da li je i nemoguće? Ovom edukativnom brošurom i kratkim video klipom želimo da Vam poručimo da je moguće štedeti, pa čak i ako imate niska primanja, samo ako ste dovoljno uporni. I spremni na značajne promene.

VIDEO „Školica za štednju“

A ako želite da počnete tako što ćete svaki mesec upisivati sve prihode i troškove da biste dobili pravu sliku o svojim finasijama, na raspolaganju vam je i ova jednostavna TABELA koja će vam pomoći da ovaj zadatak uradite na jednostavan i lak način.

Posebno za one najposvećenije štednji, imamo i poseban web sajt pod nazivom „Školica za štednju“ koji možete da posetite preko sledećeg LINKA.

KREDIT ILI PARITET?

U saradnji sa partnerom EFSE izradili smo edukativne brošure za poljoprivrednike na temu „Kredit ili Paritet – za i protiv“ i kratak film, koji su kvalitativna dopuna edukativnim radionicama. Brošure su izrađene sa ciljem da poljoprivrednicima pruže znanja u vezi sa mogućim i raspoloživim načinima finansiranja poljoprivredne proizvodnje, sa posebnim osvrtom na dva najčešća oblika – tradicionalni paritet i bankarski kredit.

Nastojali smo da poljoprivrednike ohrabrimo da razumevanjem mogućih oblika finansiranja poljoprivredne proizvodnje, smelije preduzimaju korake za unapređenje njihove male poljoprivredne proizvodnje, ali često jedinog i važnog izvora u izdržavanju domaćinstva.

EDUKATIVNA Brošura – KREDIT ILI PARITET?

Brošura – Kredit ili paritet?

PAMETNO ZADUŽIVANJE!

Opportunity banka je zajedno sa još 23 mikrofinansijske institucije iz petnaest zemalja, pod vođstvom Micro Finance centra (MFC), deo velike, druge po redu, godišnje internacionalne kampanje “Pametno zaduživanje” (Borrow wisely campaign).

Učešćem u kampanji, od 01. do 31. oktobra aktivno ćemo promovisati odgovorno i transparentno kreditiranje i brigu o zaštiti klijenata od prezaduživanja. Druga, jednako važna strana zaštite klijenata, odnosi se na njihovu edukaciju kako bi se sigurno i pametno zaduživali.

Putem sledećih edukativnih lifleta i brošura, možete naći sve odgovore kako da se sigurno i pametno zadužujete.

LIFLET „PAMETNO ZADUŽIVANJE“

Liflet „Pametno zaduživanje“

BROŠURA „PAMETNO ZADUŽIVANJE“

Brošura „Pametno zaduživanje“

uhvati zalet!

U Opportunity banci nastojimo da klijentima, pored razumevanja njihovih problema i potreba i svesrdne finansijske podrške, pružimo i brojne praktične savete koji će im olakšati svakodnevnicu ili doprineti boljem poslovanju njihovih malih biznisa.

Pogledajte i ostale priručnike u izdanju Opportunity banke i uhvatite zalet!

Priručnik za preduzetnike i preduzeća

5 poslovnih strategija u ekonomskoj krizi

Priručnik za početnike u biznisu

Kako odabrati preduzetničku ideju

Priručnik za stanovništvo

Kako da lakse i efikasnije upravljate kucnim budzetom