Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiUSPEH U MALOM BIZNISU JE MOGUĆ UZ PRAVOVREMENU I DOSTUPNU FINANSIJSKU PODRŠKU

27/09/2016


Kada se Jelena Gališić iz Sremčice u januaru 2015. otisnula u preduzetničke vode, nije bila svesna problema i komplikacija koje sa sobom nosi bavljenje malim biznisom. U želji za finansijskom samostalnošću, sama je sa suprugom koji je ostao bez posla i sa samo 1000 evra početnog kapitala otvorila preduzetničku radnju CASA ART za prodaju predmeta za domaćinstvo. “Prilikom otvaranja računa u banci, dobila sam informaciju od službenika da kao mali preduzetnik ne mogu da dobijem nikakva kreditna sredstva bez minimalno tri godine poslovanja. Isti sam odgovor dobila i u drugoj banci u koju sam prešla nedugo zatim, tako da sam dobijanje kredita isključila kao mogućnost.” kaže Jelica.

VRZINO KOLO MALOG BIZNISA: Opstanak malih preduzetničkih projekata nemoguć je bez finansijske podrške, ali banke uglavnom ne odobravaju kredite biznisima koji postoje kraće od tri godine. Zbog toga se građani Srbije teško odlučuju za bavljenje privatnim biznisom, a oni koji to ipak urade u ključnim momentima shvate da nemaju pristup izvorima finansiranja, što može da dovede do otežanog poslovanja pa i gašenja biznisa. Tako broj novih preduzetničkih poduhvata svake godine bude približan broju ugašenih preduzetničkih radnji, po podacima Agencije za privredne registre.

Nakon početnog ulaganja u robu, enterijer radnje i plaćanja robe dobavljačima, Jelici i njenom suprugu postalo je jasno da će za nastavak i dalji razvoj poslovanja biti potrebna dodatna finansijska sredstva. Istraživanjem mogućnosti za dobijanje kredita na internetu, naišli su na web aplikaciju Opportunity banke “Mali biznis kredit na KLIK” koja je namenjena upravo onim najmanjim i “najmlađim” preduzetnicima koji nisu sigurni u svoju kreditnu sposobnost. Bez puno očekivanja, popunili su onlajn zahtev i nakon dobijanja inicijalnog pozitivnog odgovora i posete službenika banke, kredit im je isplaćen.    

„Na naše iznenađenje, kredit smo realizovali brzo, bez odlazaka u banku i nepotrebne papirologije. Sama web aplikacija Mali biznis kredit na KLIK je jasna i jednostavna za korišćenje. Ova kreditna sredstva su nam omogućila da izmirimo zaostala dugovanja za poreze i doprinose i obezbedimo veću količinu robe pod povoljnijim uslovima, što nam je obezbedilo stalan prihod i kontinuitet u poslovanju.“

CASA ART   CASA ART 2
Jelena Gališić ispred svoje radnje CASA ART koja se nalazi na pijaci u Sremčici

Svim sadašnjim i budućim preduzetnicima, Jelena poručuje da je za uspeh u malom biznisu neophodna jaka volja, spremnost na odricanja i ono što je možda i najbitnije – stalna unapređenja koja iziskuju finansijska ulaganja. Nadamo se da će Jelenina priča biti samo jedna u nizu priča o uspešnim preduzetnicima koji su pomoću jedinstvene web aplikacije Opportunity banke došli do preko potrebnih sredstava za svoj mali biznis. Opportunity banka inače je specijalizovana za tzv. mikro-kredite koje isplaćuje klijentima sa otežanim pristupom finansijskim uslugama kao što su Jelena i njen suprug.

Web aplikacija “Mali BIZnis KREDIT na KLIK” Opportunity banke, pravo je rešenje za sve preduzetnike kojima je kredit potreban, a nisu sigurni da mogu da ga dobiju, jer nakon desetak minuta i nekoliko osnovnih podataka o poslovanju koji se upisuju u formu online zahteva mogu da dobiju preliminarnu informaciju o tome da li mogu da dobiju mali biznis kredit u ovoj banci i to bez odlaska u banku.

Aplikaciji možete pristupiti pomoću linka: http://www.obs.rs/kredit-app.php