Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiUSAID I OPPORTUNITY BANKA OBEZBEĐUJU LAKŠI PRISTUP FINANSIRANJU ZA PREDUZETNIKE I POLJOPRIVREDNA GAZDINSTVA

21/06/2016


Šabac, 21.06.2016. – Američki ambasador u Srbiji, Kajl Skat posetio je filijalu Opportunity banke u Šapcu gde su mu prezentovane poslednje tehnološke inovacije koje je banka uvela u svoje poslovanje sa ciljem olakšavanja pristupa finansijskim uslugama za male biznise i poljoprivredna gazdinstva. Američka agencija za međunarodni razvoj (USAID) podržava aktivnosti Opportunity banke od 2002. godine. Opportunity banka obezbeđuje mikro-kredite preduzetnicima i malim biznisima, kao i malim ruralnim poljoprivrednim gazdinstvima, koji imaju otežan pristup finansiranju od strane drugih banaka. 

Od svog osnivanja do danas, Opportunity banka u Srbiji isplatila je preko 100.000 kredita u iznosu od 330 miliona evra, a njena šabačka filijala danas ima kreditni portfolio od 3,75 miliona evra odnosno 1.816 aktivnih kredita. Opportunity banka procenjuje da njena šabačka filijala mesečno isplaćuje 100 kredita u proseku, a prosečan iznos kredita je oko 2.550 evra.

DSC 0091mala

Opportunity banka ovom prilikom demonstrirala je upotrebu tablet uređaja kao alata za obradu kredita koji značajno ubrzava odobrenje kredita za nosioce malih poljoprivrednih gazdinstava. Takođe su objašnjene pogodnosti najnovije web aplikacije koju je banka uvela, pod nazivom “Mali BIZnis kredit na KLIK”, koja omogućava vlasnicima preduzetničkih radnji i malih biznisa da provere svoju kreditnu sposobnost i dobiju preliminarno odobrenje kredita bez odlaska u banku i tradicionalnog načina provere kreditne sposobnosti koji zahteva dosta vremena, dokumentacije i strpljenja.

“Ovo je za nas bila idealna prilika da ambasadoru pokažemo kako tehnološke inovacije koje uvodimo u svoje poslovanje omogućavaju rast i razvoj malog biznisa i poljoprivrede. Šabačka filijala jedna je od najuspešnijih u našoj mreži” izjavio je Vladimir Vukotić, Predsednik Izvršnog odbora Opportunity banke, i dodao da je posebno zadovoljstvo bilo ambasadoru predstaviti neke od najuspešnijih klijenata šabačke filijale Opportunity banke iz segmenta malog biznisa i poljoprivrede.