Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiUčešće Opportunity Banke na Konferenciji „Žene u Agrobiznisu“

26/09/2011


Podrška rastu i razvoju ženskog preduzetništva

konferencija usaid 1324949476

USAID Agrobiznis projekat i Kancelarija za održivi razvoj nedovoljno razvijenih područja, organizovali su konferenciju “Žene u agrobiznisu“ 21. septembra 2011. u Sava centru u Beogradu.

Konferencija je imala za cilj podsticaj ženama da preuzmu aktivno učešće u poboljšanju svog ekonomskog položaja, kao i pokretanje državnih i finansijskih institucija u Srbiji u pružanju podrške ženskom preduzetništvu. Na konferenciji su predstavljene žene, koje svojim primerom mogu da ohrabre ostale da krenu u preduzetničke vode u oblasti poljoprivrede.

Agrobiznis projekat je program podrške srpskoj poljoprivredi finansiran od strane Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) u kojoj je jedan od segmenata projekta i program za rodnu ravnopravnost, pod nazivom „Žene u agrobiznisu“.

Po rečima Ivane Dulić Marković, savetnice na Agrobiznis projektu, preduzetnice su sve žene sa idejom koju pretvaraju u delo na takav način da od nje, potom imaju korist, odnosno profit i da je Konferencija posvećena upravo njima, sa namerom da im pomogne u njihovom poduhvatu, jer je tržišna utakmica teška bez podrške i partnerstva. Napomenuvši da dobri primeri koji su prikazani treba da ohrabre i institucije i banke u pružanju podrške i stvaranja uslova da ideje pretoče u realnost.

Opportunity Banka godinama unazad uzima učešće na projektima koji imaju za cilj razvoj i unapređenje ženskog preduzetništva. Banka drugu godinu za redom podstiče i promoviše uspešne modele malog ženskog biznisa i upoznaje širu javnost o značaju i važnosti stimulisanja ženskog samozapošljavanja i preduzetništva. Projekti ovakve vrste pružaju pojačanu podršku ženama u poslovanju. Na Konferenciji je potom predstavljena i kratka reportaža o Tanji Petković iz Niša, pobednici Konkursa za najbolju preduzetnicu godine u organizaciji Opportunity banke.