Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

Priče o klijentimaSamohrana majka uposlena od jutra do mraka

05/01/2015


Jelica Malić

U malom selu Višnjevac na severu Vojvodine, koji broji svega 600 stanovnika, živi klijentkinja Jelica Malić. Ona je samohrana majka troje dece, koja je nakon razvoda, bez ikakvog prethodnog iskustva, hrabro otpočela da uzgaja krave na sopstvenoj maloj farmi.

Na farmi žive i njen otac i sin, dok su dve ćerke na studijama u Novom Sadu. Jelica obavlja veći deo posla sama i proizvodnja mleka čini glavni prihod ove porodice.

Jelica je podigla prvi kredit kako bi obezbedila hranu za stoku i ostale sirovine neophodne za rad farme. Nakon što je Subotička mlekara zatvorila svoju otkupnu stanicu u selu Višnjevac, Jelica je došla na ideju da oformi sopstvenu otkupnu stanicu i kupuje mleko od uzgajivača krava u svom selu u ime subotičke mlekare. Opportunity banka je obezbedila kredit koji je bio neophodan za adaptaciju prostorija u kojima se danas svakodnevno odvija otkup mleka.

Zahvaljujući kreditima Opportunity banke, Jelica je uspela da ostvari povećanje mesečnih prihoda, ostvarujući bolji život za celu porodicu i školovanje za njene ćerke.

U isto vreme, Jelica je pomogla i proizvođače mleka u Višnjevcu, okupila ih i omogućila im da svoje mleko prodaju lokalno, umesto da svakodnevno putuju.