Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiPOMOĆ I DALJE STIŽE

19/05/2014


Zaposleni Opportunity banke pomažu postradalima od poplava

Nakon što je Opportunity banka hitno uplatila sumu od million dinara na namenski račun Vlade Republike Srbije otvoren za otklanjanje posledica poplave i 220 zaposlenih ove banke su na sopstvenu inicijativu, dobrovoljno prikupljali novac kako bi dodatno pomogli ugrožene.

Ovom prilikom prikupljeno je oko 414.000 dinara. Sredstva su uplaćena na račun Crvenog krsta kao deo značajne sume namenjene pre svega za nabavku hrane i higijene postradalima u poplavama, od kojih je veliki broj njih i dalje u kolektivnim centrima.

U Opportunity banci se nadaju da će ova simbolična suma novca, sakupljena solidarnošću samih zaposlenih banke, sa mnogo pozitivnih misli i emocija, bar malo olakšati teške životne momente stanovništvu poplavljenih područja.

Iz Opportunity banke dodaju i da su trenutno njihove aktivnosti usmerene na identifikovanje procena štete klijenata banke koji su pogođeni poplavama, kako bi im se olakšao oporavak i povratak u normalan život i poslovanje. Banka zbog svog primarnog usmerenja ka malim preduzetnicima i poljoprivrednicima nema u ponudi kreditne i druge platne kartice, ali je pripremila kreditne olakšice kao mere za pomoć klijentima koji su pretrpeli štetu u poplavama. Te olakšice će se realizovati putem reprograma potraživanja koji može da uključi i grejs period, pa čak i moratorijum na dug po kreditima kod onih koji su najteže pogođeni.