Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

O namaMreža Opportunity International

Glavni cilj ove globalne mikrofinansijske mreže koja je aktivna u 22 zemlje sveta je omogućavanje pozitivnih promena u životima klijenata. Samo jedan mali kredit može da pomogne preduzetnicima i poljoprivrednicima da svoju viziju pretvore u uspešan poslovni poduhvat i tako boljitak prošire i na lokalnu zajednicu u kojoj žive i posluju. Obuke i edukacije koje klijentima omogućavaju bolje poslovne rezultate i pozitivne životne promene, sastavni su deo aktivnosti svih članova mreže Opportunity International.

Članovi mreže Opportunity International (OI) koji se bave direktnim pružanjem finansijskih usluga koje uključuju mikro-kredite, štednju i osiguranje, nalaze se u 22 zemlje na 4 kontinenta (Afrika, Azija, Evropa, Latinska Amerika), a partneri koji mreži pružaju podršku u smislu organizacije i nadgledanja, prikupljanja sredstava i izveštavanja nalaze se u Australiji, Kanadi, Nemačkoj, Hong Kongu, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, gde je i sedište mreže.

Na kraju 2016.godine:

  • OI mreža je imala ukupno 9,6 miliona kreditnih i štednih klijenata u 22 zemlje sveta
  • OI mreža se sastojala od 47 organizacija, od kojih su 39 mikrofinansijske institucije
  • Prosečan iznos kredita u OI mreži bio je 220 EUR
  • 95% OI klijenata bile su žene

Korporativni i institucionalni partneri OI mreže koji uključuju industrijske lidere, dobrotvorne fondacije i institucije od javnog značaja podržavaju nastojanja mreže da kroz inovacije, tehnologiju i edukacije inicira pozitivne promene u najnerazvijenijim krajevima sveta gde su finansijske usluge teško dostupne.

Neki od korporativnih partnera mreže su: ACDI/VOCA, Bank of America, Bill & Melinda Gates Foundation, Caterpillar Foundation, Citi Foundation, Credit Suisse, European Fund for Southeast Europe (EFSE), Google, Inc. International Finance Corporation (IFC), John Deere Foundation, The MasterCard Foundation, ResponsAbility, Symbiotics, US Agency for International Development (USAID), Triple Jump, Western Union, The World Bank.

Za više informacija posetite www.opportunity.org