Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiMALI BIZNIS NE MOŽE SAM

04/11/2016


Finansijska podrška za ostvarenje punog potencijala malih porodičnih biznisa

      
      “Imam 34 godine, živim u Svilajncu, oženjen sam i imam dva anđela od 8 i 6 godina” počinje svoju priču Zoran Solunac, vlasnik knjigovodstvene agencije u Lapovu. I Zoran je, kao mnogi drugi današnji preduzetnici, zbog nezadovoljstva prethodnim zaposlenjem usled čestog kašnjenja zarade, prvo počeo da preko privatnog biznisa ostvaruje dopunske prihode, a kako je rastao broj klijenata, 2011. godine je dopunski izvor prihoda pretvorio u glavni i postao „privatnik“.

      “U početku je bio potreban samo računar, ali i mnogo učenja, čitanja zakona, praktično još jedan fakultet sam završio proučavajući sve što sam morao da bih samostalno vodio posao, a klijenti bili zadovoljni. Najteže je bilo naći klijente, jer se u ovom poslu prednost daje iskustvu, a ja kao mlad knjigovođa nisam ostavljao takav utisak. Ipak, s vremenom je polako rastao i broj klijenata” kaže nam Zoran, koji je ove godine u rad agencije uključio i suprugu, za šta mu je bio potreban nov računar, ali i poslovni prostor. Ideja je bila da se jedan deo porodične kuće adaptira i pretvori u poslovni prostor, ali su za te namene nedostajala finansijska sredstva.

       Zoran nikada ranije nije koristio kredite, nije nailazio na razumevanje banaka kod kojih je kucao na vrata i slučaj je tako hteo da je baš u vreme kada je razmišljao o proširenju posla, pripremao dokumentaciju za kredit za jednog svog klijenta, takođe malog preduzetnika i tako je čuo za Opportunity banku i njenu web aplikaciju “Mali BIZnis kredit na KLIK”. Nije bilo teško da odmah proveri da li može da dobije kredit u ovoj banci, i nakon pozitivnog odgovora, Zoran je uz pomoć kredita Opportunity banke uspeo da ostvari svoj plan.

       „U početku sam mislio sam da su krediti skupi i da ih uzimaju samo oni koji su primorani da vraćaju dugove. Kada sam izračunao koliko ću dobiti novih klijnata zahvaljući investiciji, uvideo sam da ću od dva nova klijenta plaćati ratu. Takođe, bio sam u zabludi da mi trebaju hipoteka ili žiranti, a kredit mi je odobren samo na menice firme i to za 3 dana. Pre kredita, ulagao sam tako što sam odvajao sredstva svaki mesec da bih zatim investirao. Ovo predugo traje pošto mi treba puno vremena da skupim novac, a sada plaćam ratu koju bih inače odvajao kao štednju, samo što sam sada odmah investirao i ta investicija mi još donosi novac. Da sam se samo ranije odlučio na ovaj korak brže bih napredovao.”

       Ako ste i Vi mali preduzetnik, potrebno Vam je ono malo da završite neke Vama bitne stvari, a do sada nikada niste uspeli da dobijete kredit, obeshrabrila su vas ranija iskustva, ili strahujete od banaka, popunite ovu kratku anketu i pomozite nam da bolje razumemo Vaše potrebe i izađemo Vam u susret. DO PR(A)VOG KREDITA ZA MALI BIZNIS!