Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

Priče o klijentimaMALI BIZNIS IMA RAČUNICU ZA USPEH: KOLIKO ULOŽIŠ, TOLIKO DOBIJEŠ

30/11/2016


Ako ste i vi od onih koji iznad svega vole da samostalno kreiraju tempo rada i radno vreme i sami utiču na mogućnost veće zarade, prepoznaćete se u priči Lidije Janićijević koja je povedena ovim razlozima, otvorila svoju krojačku radnju „Tri strele“ u Zemunu i već 5 godina uspešno posluje po principu „sam svoj gazda“.

„Da je lako ženi na početku poslovanja, nije. U početku, najmanje sam imala vremena za šivenje, a više sam trčala na sve strane, čak se bavila istraživanjem tržišta i potreba potencijalnih korisnika za mojim uslugama. Nedostatak vremena, finansijskih sredstava, nedostatak pomoći u radu, obeležili su početak mog poslovanja, ali jaka volja i srce koje gura nisu dozvolili da odustanem. Nisam dozvoljavala da gledam mnogo unapred i uplašim se šta sve moram da završim, jednostavno sam išla dan po dan i rešavala jednu po jednu stvar, koje su me na taj način manje opterećivale.

Počela sam sa svega 100.000 dinara kapitala i zanatom u rukama. Kupila sam mašine za šivenje, a neke dobila na poklon od prijatelja i iznajmila prostor. Uglavnom sam uspevala da opstajem od naplate onoga što radim. Vrlo rano sam spoznala da mi je potrebna finansijska pomoć odnosno da je za mene kredit šansa da nešto unapredim u poslu, kupim kvalitetniju mašinu, uložim u reklamu, dobijem nove klijente, povećam prihode od kojih je onda lako vraćati ratu. U biznisu je računica jednostavna – koliko uložiš, toliko dobiješ. Pri tom ne mislim samo na novac, nego i na sopstvene potencijale.

Dugo vremena nisam mogla da dobijem kredit, uvek je razlog bio paušalni način izmirivanja poreskih obaveza. Sve dok nisam naišla na web aplikaciju Opportunity banke “Mali biznis KREDIT na KLIK” za brzu proveru kreditne sposobnosti koja je namenjena upravo malim preduzetnicima kakav sam i ja, koji imaju potrebe za malim i brzim finansiranjima. Za tri dana sam dobila svoj prvi kredit i već ulagala u posao. Ništa lakše i bolje nisam mogla uraditi za sebe i svoj posao.

Nakon pet godina kada se osvrnem iza sebe mogu da poručim svima da veruju u sebe i svoj rad, i da maksimalno korektno pristupaju poslu u svakom smislu te reči, da nadograđuju svoja znanja vezana za posao kojim se bave i svaki cilj se može postići. Ja sam danas sam svoj gazda i imam mogućnosti i šanse za dalja napredovanja uz dostupnu i pravovremenu podršku banke. “