Meni

Srb / Eng


Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

   

Opportunity banka u Srbiji Mreža Opportunity International

Glavni cilj ove globalne mikrofinansijske mreže koja je aktivna u 30 zemalja sveta je omogućavanje pozitivnih promena u životima klijenata širom sveta. Samo jedan mali kredit može da pomogne preduzetnicima i poljoprivrednicima da svoju viziju pretvore u uspešan poslovni poduhvat i tako boljitak prošire i na lokalnu zajednicu u kojoj žive i posluju. Obuke i edukacije koje klijentima omogućavaju bolje poslovne rezultate i pozitivne životne promene, sastavni su deo aktivnosti svih članova mreže Opportunity International.

Članovi mreže Opportunity International (OI) koji se bave direktnim pružanjem finansijskih usluga koje uključuju mikro-kredite, štednju i osiguranje, nalaze se u 22 zemlje na 4 kontinenta (Afrika, Azija, Evropa, Latinska Amerika), a partneri koji mreži pružaju podršku u smislu organizacije i nadgledanja, prikupljanja sredstava i izveštavanja nalaze se u Australiji, Kanadi, Nemačkoj, Hong Kongu, Singapuru, Švajcarskoj, Ujedinjenom Kraljevstvu i Sjedinjenim Američkim Državama, gde je i sedište mreže.

Na kraju 2013.godine:

  • OI mreža je imala ukupan kreditni portfolio u iznosu od 605 miliona USD
  • OI mreža je imala 17,500 zaposlenih
  • OI mreža je imala 4.3 miliona klijenata širom sveta
  • 91% OI kreditnih klijenata bile su žene

Korporativni i institucionalni partneri OI mreže koji uključuju industrijske lidere, dobrotvorne fondacije i institucije od javnog značaja podržavaju nastojanja mreže da kroz inovacije, tehnologiju i edukacije inicira pozitivne promene u najnerazvijenijim krajevima sveta gde su finansijske usluge teško dostupne.

Neki od korporativnih partnera mreže su: ACDI/VOCA, Bank of America, Bill & Melinda Gates Foundation, Caterpillar Foundation, Citi Foundation, Credit Suisse, European Fund for Southeast Europe (EFSE), Google, Inc. International Finance Corporation (IFC), John Deere Foundation, The MasterCard Foundation, ResponsAbility, Symbiotics, US Agency for International Development (USAID), Triple Jump, Western Union, The World Bank.

Za više informacija posetite www.opportunity.org