Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiEFSE i Opportunity banka pružaju podršku mikro i malim preduzećima i poljoprivrednicima u Srbiji

21/04/2015


Frankfurt i Beograd, [21.04.2015.] – Evropski fond za jugoistočnu Evropu (EFSE) i Opportunity banka a.d. Novi Sad udruženim snagama pružaju podršku mikro i malim preduzećima kao i poljoprivrednim gazdinstvima širom Srbije. U tu svrhu EFSE je odobrio Opportunity banci kredit u iznosu od 2 miliona evra.

Opportunity banka i EFSE sarađuju od 2007. godine. Opportunity banka primarno je usmerena na kreditiranje nedovoljno pokrivenog segmenta mikro i malih preduzeća i poljoprivrednih gazdinstava sa naglaskom na ruralna područja. Banka ima mrežu od 8 filijala i 13 ekspozitura, čime pokriva preko 80% teritorije Srbije i pomoću svojih mobilnih savetnika za klijente obezbeđuje finansijske usluge i u manje naseljenim mestima, čime dodatno ojačava svoje opredeljenje ka održavanju dobrih odnosa sa klijentima.

“Veoma smo zadovoljni što se ovim kreditom nastavlja naše snažno partnerstvo sa Opportunity bankom,” izjavila je Monika Bek, predsedavajuća Odbora direktora EFSE-a. “Zbog svoje isključive usmerenosti na mikro i mala preduzeća, kao i klijente poljoprivrednike, Opportunity banka u potpunosti podržava ciljnu grupu klijenata Fonda.”

“Preduzetnici, mikro i mali biznisi i poljoprivrednici, posebno oni u ruralnim sredinama Srbije, oduvek su bili jedna od najvažnijih ciljnih grupa Opportunity banke zbog našeg cilja da podstičemo samozapošljavanje i podržavamo stvaranje novih radnih mesta” izjavio je Predsednik Izvršnog odbora Opportunity banke, g. Vladimir Vukotić i dodao da će kreditna linija od EFSE fonda omogućiti Opportunity banci da obezbedi finansijske usluge još većem broju ovih klijenata  kojima je neophodan bolji pristup finansijskim uslugama, naročito kreditima.