Meni


Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiDONIRANI RAČUNARI ZA SEOSKE ŠKOLE U TRLIĆU I SELU GVOZDENOVIĆ, A ZADRUŽNI DOM U SELU SEČA REKA DOBIO JE NOVU STOLARIJU

14/11/2015


    „Dan brige o lokalnoj zajednici“ koji Opportunity banka tradicionalno organizuje, jedan je od ubedljivo najlepših dana u radnoj godini banke. To je dan, kada u skladu sa misijom poslovanja, volonteri Opportunity banke pomažu male i ruralne lokalne zajednice u kojima posluju.

DSC 0034  DSC 0044 

  
    Ove godine, aktivnosti su organizovane u dva kraja, valjevskom i užičkom, u selima gde banka ima dosta svojih klijenata, u želji da omogućimo razvoj njihovih zajednica, njihovih porodica i samih klijenata.   

    Banka je pomogla sa 5 računara, dva ogranka Osnovne škole “Milan Munjas” sa sedištem u Ubu i organizovanom nastavom učenika od I-IV razreda. Reč je malim seoskim školama u Trliću i selu Gvozdenović, koje zajedno broje tek nešto više od 40 đaka.

   Istovremeno, u užičkom kraju, u selu Seča reka, pomogli smo Zadružni dom i donirali im novu stolariju. To je mesto okupljanja malih poljoprivrednika ovog kraja, i naša je želja da omogućimo ostanak na selu i razvoj poljoprivrede kako bi se lokalna zajednica dodatno razvijala. 
   U Trliću prepoznali smo snažnu volju i želju dece da ovladaju znanjem i informatički se opismene, i u skladu sa misijom poslovanja, Opportunity banka kao i uvek, podržava težnju  za unapređenjem i prosperitetom. Cilj je da đacima iz udaljenih, ruralnih sredina, omogućimo priliku da znanjem budu jednaki i rame uz rame, sa svojim vršnjacima iz gradskih, urbanih sredina koji imaju daleko veće izbore i mogućnosti da uče i usavršavaju se. 

   U duhu dobrog prijatelja, volonteri banke dodatno su, obezbedili i posadili preko 70 sadnica – mladica, ukrasnih tuja i cveća, i na taj način „ukorenili“ novo prijateljstvo. Ovaj dan obeležen je zajedničkom akcijom, đaka, njihovih roditelja i nastavnog osoblja škole, a sve to su otpratili i lokalni meštani koji takođe aktivno učestvuju na unapređenju male škole u Trliću kako bi se održala i očuvala tradiciju postojanja dugu preko 180 godina. 

 DSC 0067  DSC 0242

DSC 0115  DSC 0136