Meni


SRB / ENG

Opportunity Banka A.D. Novi Sad
Bulevar Oslobođenja 2A
Novi Sad
Tel: 021 530 111, 530 024

 

NovostiDani brige o lokalnoj zajednici – Šumarice

07/08/2018


Svake godine Opportunity banka tradicionalno organizuje Dan brige o lokalnoj zajednici. Ovaj dan simbolizuje prenošenje misije i vrednosti Opportunity banke na zaposlene, naše klijente kao i lokalne zajednice u kojima poslujemo. Suština događaja je podrška lokalnim zajednicama da obnove, osveže ili na drugi način unaprede neku od institucija od značaja za sve meštane. Uz donaciju,  trudimo se da uvek  i sami zasučemo rukave i tako učvrstimo odnose sa našim klijentima, osnažimo timski duh između svih naših zaposlenih i bolje se upoznamo bez obzira na mesto rada, poziciju ili godine.

Ove godine, Opportunity banka je odlučila da, uz malo drugačiji koncept, putem glasanja na zvaničnoj Facebook stranici banke, podrži tri lokalne zajednice –Šumarice (Divostin i Draču), Veliku Drenovu i Mošorin .

Tako smo subotu 04. avgusta proveli u Osnovnoj školi “Jovan Popović” u Šumaricama, prelepom mestu nadomak Kragujevca gde se nalazi i čuveni Spomen Park “Kragujevački oktobar”. Osnovna škola „Jovan Popović“ ima izdvojena odeljenja u Šumaricama, Divostinu i Drači, koja se nalaze na 6km , 11 km i 13 km od Kragujevca i pohađa je 150 đaka. Ova škola iz godine u godinu povećava broj novih školaraca, đaka prvaka, kojima je ovo glavno mesto okupljanja. Ovo su četvorogodišnje škole koje pohađaju deca od 7 do 11 godina.

Šumarice skola Šuamrice

Šumarice skola Šuamrice

Nas oko 70, zaposlenih Opportunity banke, dočekani smo raširenih ruku uz pravu srpsku dobrodošlicu, pa smo sa mnogo entuzijazma i dobrog raspoloženja započeli sređivanje škole. Trebalo je novim slojem boje osvežiti ogradu oko škole, fasade zgrade i stolariju (iznutra i spolja), i ono najvažnije – izbetonirati stazu kojom đaci mogu, bez obzira na vremenske prilike, da dođu do sportskog igrališta. Zajedno sa OBS volonterima radili su i nastavnici škole na čelu sa svojim direktorom, koji su bili više nego spremni da prekinu letnji raspust i pridruže nam se u volontiranju i druženju.

Školama smo donirali i nove laminatne podove, kao i pločice za stepenište i kupatila, koji će biti postavljeni taman pred početak nove školske godine.

Kao i uvek, napustili smo Šumarice uz nova prijateljstva i punih srca, spremni za nove radne akcije koje nam tokom avgusta i septembra predstoje u Velikoj Drenovi i Mošorinu.

Pogledajte i prilog koji je uradila Radio Televizija Kragujevac o Danima brige o lokalnoj zajednici.